Průšvihy

Je tomu pár dní co při večerním venčení na zahradě spadl zvědavý pes Jack do jezírka s vodou. Nejzajímavější na tom je, že si namočil jen spodní třetinu trupu. Jak to udělal? Druhý den mu jdu ukázat co to je, aby tam už nelezl, on se tam zase nakláněl přes kameny, jako ten vlk.
Přes leden, kdy jsme často doma, jsme si nechali leccos doručit poštou. Většinou psy udržím uvnitř, jednou mi však utekli a protože nedělali ostudu, jdu odnést obálky, když tu si vzpomenu na jejich zálibu v automobilech. Běžím ven a slyším: „Chcete jet s námi?“ Koukám a psi sedí nalajnovaní u předních dveří a koukají, jak by se vetřeli k nějaké projížďce.
Opustil jsem taky neustálé okřikování, aby už běželi ke mě a díru v zemi nechali na pokoji. Psíci se totiž naučili přiběhnout po chvíli zuřivého hrabání sami. Byl jsem tak nadutý, že jsem šel, až jsem přešel celou louku a psi nikde (doslova, byl sněhový poprašek). Jdu tedy zpátky a vidím jak Armin vrtí ocasem a z tlamy mu něco několikrát vypadlo, přičemž to znovu sbírá. A je to jasné udolal myš, ještě, že ji nesnědl. Máme spolu domluvené heslo, tak aby neutíkal, když k němu přicházím v míru. Myš jsem nechal, kde byla, psa zapřáhl do vodítka a šlo se domů.

5 komentářů u „Průšvihy

  1. Monika

    Ahoj, náhodou jsem objevila tvoje web stránky a velice mi zaujali :). Přemýšlím, že bych si pořídila PRT a proto si zodpovědně zjišťuji veškeré informace o tomto plemeni.
    Bohužel neznám nikoho kdo by PRT měl.
    Zařadila bych se mezi aktivnější lidi, a proto ani neuvažuji o nějakém gaučákovi. Chtěla bych pejska který by byl aktivní, přesto se srovnal s životem v bytě po dobu co budu v práci (bohužel bez práce to nejde).
    Ty jsi taky z Plzně? Kam třeba chodíte na cvičák?

    Předem dík za odpověď 🙂
    Monika

    1. Honza Autor příspěvku

      Ahoj, pokud jsi aktivní, Parsoni dokáží udržet krok. Velký pes dokáže doma přečkat sám, pokud bude mít do čeho kousnout, občas jsme jim nechávali kartonovou krabici, někdy se nic nestalo, jindy byl kousek rozžvýkaný. Jednomu chutnaly boty, nábytek nikdy neničili, ale to snad záleží na povaze jedince. Když jsem s nimi doma, tak dokáží celé dopoledne prospat. Máme ozkoušeno, že vydrží tak dva dny bez procházky, ale pak už z nich energie srší, není moc dobré to pokoušet. Nevím jak by to vypadalo se štěnětem, bude pravděpodobně potřebovat větší péči. Obecně a trochu s nadsázkou se dá říct, že doma se povalují a spí, venku koukají co by ulovili.
      Z Plzně nejsem, jediný cvičák o kterém vím je na Borech, viděl jsem, že tam dělají agility a flyball, ale osobní zkušenost nemám.

  2. Monika

    To zní dobře, tak bych si to představovala. Venčit mám v úmyslu pravidelně a o víkendu dělat výlety :). Venku je to v poho, jen v bytě si to přesně neumím představit jak to funguje, s tím nemám zkušenosti. Ale zatím bych řekla, že když se s pejskem správně pracuje, nebývá v bytě problém ani s rošťákem jako je PRT.
    A máš zkušenosti se štěkáním v bytě? třeba na zvuky na chodbě a tak… Nebo pokud je tam pes odmala tak to bere jako samozřejmost a nevšímá si toho?
    🙂 tví psy jsou krásní oba

    1. Honza Autor příspěvku

      Díky, to oni rádi slyší 🙂 Se štěkáním to bude individuální záležitost, než se tu rozkoukali byli dost tiší, až jsem se divil. Teď hlásí z balkonu lidi na ulici, nebo když venku bouchnou dveře od auta, garážová vrata atd. Když se na to jdu podívat s nimi tak štěkání nechají.

  3. Monika

    A co na to říkají sousedi, když náhodou zaštěkají?
    A jak si přišel na to, že s nimi chceš dělat zrovna myslivost? Táta je myslivec, takže k tomu mám přístup, jen nevím jestli není zajímavější třeba agility nebo tak…
    A poslední otázka je trošku mimo… co používáš za galerii ve wordpressu? Pustila jsem se taky do webovek a nějak mi ty galerie neběhají jak by měli :D. Bohužel je pro mě galerie v tutom případě fakt důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *